Domů

Adopce - Seznam dětí

:


» Naléhavě hledá rodiče
» Děti z Ostrova Naděje

Celkem: 35 dětí

Velma Awino Odera

Dívka
15 let
Není adoptována
Naléhavě hledá rodiče
Dítě z Ostrova Naděje
Číslo dítěte: 52561
Velma má tři starší sourozence - Domnic Ochieng Odera, Willington Ongoya Odera, Reagan Onyango Odera. Otec, který byl jediným živitelem rodiny, zemřel a zanechal na matce, aby děti nakrmila a zaplatila jim školné. Matka začala pracovat jako barmanka, ale její příjem je velmi malý na to, aby zajistila základní potřeby rodiny. Někdy “prodává své tělo”, aby měla na jídlo pro děti. Celkem pět lidí žije v jednopokojovém domku, který si pronajímají. Vaří na uhlí, svítí petrolejku, vodu mají z řeky. Velma je zdravá. Vzhledem k podmínkám doma byla umístěna do sirotčince na Ostrově Naděje. V roce 2024 by měla navštěvovat 1. ročník střední školy Island of Hope Humanist Mixed Boarding School. Potřebuje podpořit částkou 1.400 Kč/55 EUR/měsíc (16.800 Kč/660 EUR/rok).

Brian Rooney Oluoch

Chlapec
16 let
Není adoptován
Naléhavě hledá rodiče
Dítě z Ostrova Naděje
Číslo dítěte: 52193
Brian je nejmladší z pěti dětí. Otec je jediným živitelem rodiny a rybaří na sítích jiných lidí. MAminka je nemocná a často v nemocnci. Otcův příjem nestačí na zaplacení účtů z nemocnice, školného pro děti a jídlo. Žijí v hliněném domku o dvou pokojích. Vodu používají z jezera, vaří na ohni a svítí petrojelkou. V roce 2024 by měl navštěvovat 8. třídu základní školy Island of Hope Humanist School, ale bohužel ztratil svého adoptivního rodiče. Potřebuje podpořit částkou 600 Kč/25 EUR/měsíc (7.200 Kč/300 EUR/rok).

Juliet Akinyi Otieno

Dívka
16 let
Není adoptována
Naléhavě hledá rodiče
Dítě z Ostrova Naděje
Číslo dítěte: 53095
Tatínek Juliet zemřel a maminka jako jediná živitelka rodiny se nezvládala o Juliet a její sestru starat. Navíc po smrti tatínka je Julietin strýc vyhnal z domu. Odešli do rybářské vesnice, kde našli útočiště u kamaráda. Maminka si našla práci jako barmanka, ale děje se tam mnoho nemorálních věcí, občas také pracuje v salonu, ale její příjem je malý na to aby zaplatila nájemm školné a další potřeby. Proto jsme Juliet přestěhovali v roce 2023 do našeho sirotčince v komunitním centru Ostrov Naděje. Rodina žila v hliněném pronajatém domku. Juliet ráda čte a studuje angličtinu. Chtěla by se stát doktorkou. V roce 2024 by měla navštěvovat 1. ročník střední školy Island of Hope Humanist Mixed Boarding School. Potřebuje podpořit částkou 1.400 Kč/55 EUR/měsíc (16.800 Kč/660 EUR/rok).

Leviticus Onyango

Dívka
16 let
Není adoptována
Naléhavě hledá rodiče
Dítě z Ostrova Naděje
Číslo dítěte: 52147
Leviticus má 2 sourozence a narodila se 20. 10. 2008. Její matka v tu dobu nebyla vdaná a ještě studovala. Po dokončení studií se vdala, ale její muž je velmi drsný a krutý a Leviticus nemá rád. Ta proto i se svými sourozenci žije u prarodičů, kteří se živí rybařením. Prarodiče se kromě nich starají také o dvě vlastní děti. Jejich příjem nestačí na vše potřebné včetně školních poplatků pro všechny děti. V roce 2024 by měla navštěvovat 2. ročník střední školy Island of Hope Humanist Mixed Boarding School. Potřebuje podpořit částkou 1.400 Kč/55 EUR/měsíc (16.800 Kč/660 EUR/rok).

Moses Otieno

Chlapec
16 let
Není adoptován
Dítě z Ostrova Naděje
Číslo dítěte: 52146
Moses je jedináček, narodil se 10. 6. 2008. Žije u staré a nemocné babičky, která již nemůže pracovat. Je závislá na darech svého okoli a komunity. Matka chlapce opustila poté, co dokončila své studium. Momentálně nikdo neví, kde je. Kromě vnuka se stará ještě o další 4 děti úplné sirotky. Bydlí v domku, kde vaří na dříví, svítí petrolejkou a vodu si nosí z jezera. V roce 2024 by měl navštěvovat 1. ročník střední školy Island of Hope Humanist Mixed Boarding School. Potřebuje podpořit částkou 1.400 Kč/55 EUR/měsíc (16.800 Kč/660 EUR/rok).

Vena Anyango Mboya

Dívka
16 let
Není adoptována
Dítě z Ostrova Naděje
Číslo dítěte: 52127
Vena Anyango Mboya se narodila 14. 7. 2008. Je prorozená v rodině se třemi dětmi. Otec rodinu zanedbával a nakonec oděšel z domu a nechal tam matku i děti. Matka prodává ryby, ale její příjem je velmi malý, aby zaplatila školné, nakoupila jídlo a další životní potřeby. Momentálně mohou bydlet v domku, který ale není jejich. Doma vaří na dříví a svítí petrolejkou. Vodu si nosí z jezera. V roce 2024 by měla Vena navštěvovat první ročník na škole Island of Hope Humanist Mixed Boarding School. Potřebuje podpořit částkou 1.400 Kč/55 EUR/měsíc (16.800 Kč/660 EUR/rok).

Junior Randy Omondi

Chlapec
17 let
Není adoptován
Naléhavě hledá rodiče
Dítě z Ostrova Naděje
Číslo dítěte: 53098
Oba Juniorovi rodiče zemřeli. Proto se o něj začala starat nevlastní matka, která má ale i své vlastní děti a další sirotky o které se stará. Žili v hliněném domě se třemy místnostmi, vařili na ohni, používali solární energii na svícení a vodu brali z jezera. V domě žilo celkem 27 lidí a situace byla neúnosná, protože neměli peníze ani na jídlo. Proto jsme Juniora vzali do sirotčince Ostrova Naděje v roce 2022. Má rád matematiku a vědu a jednou by se chtěl stát právníkem. V roce 2024 by měl navštěvovat 2. ročník střední školy Island of Hope Humanist Mixed Boarding School. Potřebuje podpořit částkou 1.400 Kč/55 EUR/měsíc (16.800 Kč/660 EUR/rok).

Super Diana Opundo

Dívka
17 let
Není adoptována
Naléhavě hledá rodiče
Dítě z Ostrova Naděje
Číslo dítěte: 53063
Super Diana se narodila v roce 2007 a má tři starší sourozence: Fredrick je ženatý, Felix skončil se školou a sestru Judith (2009). Jejich matka se rozvedla a znovu vdala. Jejich nevlastní otec je rybář a matka prodává ovoce. Rodina žije v hliněném domě, který má tři místnosti. K vaření rodina používá dřevo a dřevěné uhlí a vodu získává z nedalekého jezera. Na svícení používají petrolejku/solární lampu. Nevlastní otec neměl Dianu a její sourozence rád a proto museli opustit školu i domov. Proto jsme Dianu zachránili a v roce 2022 přijali k nám do sirotčince. Zde také v roce 2022 dokončila základní školu a pak se jí narodilo miminko. Diana měla velký zájem pokračovat ve studiu a tak se o miminko začala starat její maminka. Diana tak mohla pokračovat na střední škole Island of Hope Humanist Mixed Boarding School. V roce 2024 by měla pokračovat ve druhém ročníku. Bohužel nyní přišla o svého adoptivního rodiče, proto pro ní hledáme nového, aby mohla ve studiu pokračovat. Mezi Dianiny koníčky patří četba a atletika. Ve škole Dianu baví svahilština, angličtina a společenskovědní předměty. Jednou by se ráda stala novinářkou. Potřebuje podpořit částkou 5 600 Kč/220 EUR za školní období (16 800 Kč/660 EUR za rok).

Fidel Otieno Benard

Chlapec
19 let
Není adoptován
Naléhavě hledá rodiče
Dítě z Ostrova Naděje
Číslo dítěte: 52610
Fidel má dva mladší sourozence. Otec, který byl jediným živitelem rodiny zemřel a matka se nedokáže o děti starat. Kvůli tomu si Fidela vzali jeho prarodiče, kteří jsou velmi staří a přežívají jen díky darům od dobrodinců. Sourozenci Fabian Odhiambo Benard a Jerry Calmax Benard (v roce 2023 jim je 15 a 13 let) žijí u tety, která prodává oděvy z druhé ruky podél ulice v jednom ze slumů v Nairobi. Fidel a jeho prarodiče žili v domku se dvěma místnostmi, domek jim patří. Získávají vodu z jezera, využívají dříví na vaření a petrolejovou lampu/solární panel na osvětlení. Fidel je v současné době zdravý, kromě příležitostné malárie. Kvůli velmi špatné situaci v rodině byl Fidel přemístěn do sirotčince "Ostrov naděje", kde našel nový domov a začal chodit do školy. V roce 2024 by měl navštěvovat 3. ročník střední školy Island of Hope Humanist Mixed Boarding School. Potřebuje podpořit částkou 1.400 Kč/55 EUR/měsíc (16.800 Kč/660 EUR/rok).

Tobias Otieno

Chlapec
19 let
Není adoptován
Naléhavě hledá rodiče
Dítě z Ostrova Naděje
Číslo dítěte: 53096
Tobias žil s maminkou a bratrem v hliněném domku. Jeho otec spáchal sebevraždu. Maminka je nemocná (vysoký krevní tlak) a nezvládala zaopatřit dětem základní potřeby. Proto Tobias v roce 2022 začal žít v sirotčinci na Ostrově Naděje. Chlapce baví matematika a angličtina. Tobias by se chtěl jednou stát inženýrem. V roce 2024 by měl navštěvovat 2. ročník střední školy Island of Hope Humanist Mixed Boarding School. Potřebuje podpořit částkou 1.400 Kč/55 EUR/měsíc (16.800 Kč/660 EUR/rok).

Leaky Odhiambo Dede

Chlapec
20 let
Není adoptován
Naléhavě hledá rodiče
Dítě z Ostrova Naděje
Číslo dítěte: 53006
Leaky se narodil v roce 2004. Pochází z polygamní rodiny a jeho otec měl celkem 3 ženy. Bohužel utekl od své zodpovědnosti a zenechal všechny ženy, aby se staraly sami o děti. Leakyho maminka je drobná farmářka a je pro ní velmi náročné postarat se o Leakyho a jeho 5 sourozenců (Maselas, Collins, Molenter, Bob a Frankline). LEaky se narodil jako třetí v pořadí. Rodina žije ve dvoupokojovém hliněném domě, vodu mají z řeky, k vaření používají dřevo a svítí solární elektřinou. Leaky je zdravý. Moc rád hraje fotbal. Ve škole ho nejvíc baví biologie, chemie a matematika a až dostuduje, rád by se stal lékařem. V roce 2024 by měl navštěvovat 4. ročník střední školy Island of Hope Humanist Mixed Boarding School. Potřebuje podpořit částkou 1.400 Kč/55 EUR/měsíc (16.800 Kč/660 EUR/rok).

Meshack Ochieng

Chlapec
20 let
Není adoptován
Naléhavě hledá rodiče
Dítě z Ostrova Naděje
Číslo dítěte: 53003
Meshack se narodil v roce 2004 a má dva sourozence (Abdallah a Abdi). Oba jejich rodiče zemřeli, a proto děti žili s babičkou, která je vdova a nyní je nemocná. Bylo pro ni těžké se o děti postarat a zaplatit jim vzdělání a základní životní potřeby, proto Meshackovi sourozenci odešli z domova. Nyní jsou babička i Meshack závislí na darech lidí z okolí. Rodina žije ve čtyřpokojovém hliněném domě, vodu mají z jezera, k vaření používají dřevo a svítí solární elektřinou. Meshack je zdravý až na občasnou malárii. Moc rád čte knihy a hraje fotbal. Ve škole ho baví historie a náboženství a až dostuduje rád by se stal kriminalistou. V roce 2024 by měl/a navštěvovat 3. ročník střední školy Island of Hope Humanist Mixed Boarding School. Potřebuje podpořit částkou 1.400 Kč/55 EUR/měsíc (16.800 Kč/660 EUR/rok). Pomůžete Meshackovi získat středoškolské vzdělání?

William Onyango

Chlapec
20 let
Není adoptován
Naléhavě hledá rodiče
Dítě z Ostrova Naděje
Číslo dítěte: 53084
William se narodil v roce 2004 a má pět sourozenců. Nejstarší z nich jsou Michael (2003), Elijah (2006), Marry (2008), Magret (2015) a Wilson (2013). Jejich rodiče se rozešli. Wilson, Marry a Margrey odešli s matkou. Elijaha se ujala jejich teta. Michael s Williamem se rozhodli zůstat s otcem, který trpí nemocí a kvůli svému stavu nemůže pracovat. Všichni tři jsou převážně závislí na pomoci sousedů. Starší z bratrů musel odejít do školy a začal rybařit, aby vydělal aspoň něco na podporu rodiny. Tříčlenná rodina žije v hliněném domě, který má dvě místnosti. K vaření používají dřevo a vodu získávají z nedalekého jezera. Na svícení používají světla na solární pohon. Jejich dům se rozpadá. I přes všechny problémy doma chodí William rád do školy. Jeho oblíbenými předměty jsou přírodní vědy, angličtina a matematika. Doufá, že se jednou stane pilotem. Mezi jeho koníčky patří hraní fotbalu a také čtení. V květnu 2022 je William v sirotčinci v Ostrově Naděje a v roce 2024 by měl nastoupit už do druhého ročníku naší střední školy. Bohužel ale nemá adoptivního rodiče, který by ho podpořil. Potřebuje podpořit částkou 5600 Kč/220 EUR za školní období (16 800 Kč/660 EUR za rok). Pomůžete mu získat dobré vzdělání?

Lucy Akinyi Ouma

Dívka
22 let
Není adoptována
Dítě z Ostrova Naděje
Číslo dítěte: 53004
Lucy se narodila v roce 2002 a má 4 sourozence (James nar. 1997, Caroline nar. 2001, Marry nar. 2006 a Maite nar. 2016, která je také v našem programu pod ID 52881). Jejich otec zemřel, a proto se o ně stará pouze maminka, která je rybářka, ale její příjem není dostačující k zajištění všech potřeba. Rodinný příjem je asi 5.000 Ksh (cca 1250 Kč) měsíčně. Rodina žije v jednopokojovém hliněném domě, který si pronajímají, vodu mají z jezera, k vaření používají uhlí a svítí solární elektřinou. Lucy trpí anémií (chudokrevností). Lucy ráda hraje síťové hry. Ve škole jí baví biologie a ekonomie a až skončí studia, ráda by byla zdravotní sestřičkou. V roce 2023 dokončila 3. ročník naší střední školy Island of Hope Humanist Secondary school. Poté otěhotněla a narodilo se jí miminko. Nyní by ráda ve studiu pokračovala. Bohužel ale ztratila svého adoptivního rodiče. Vzhledem k tomu, že náklady na studium jsou na střední škole vyšší, je nezbytná zvýšená podpora 5.600 Kč/ 220 EUR za školní období (16.800 Kč/ 660 EUR za školní rok). Pomůžete Lucy získat středoškolské vzdělání?

Robinson Aoch

Chlapec
22 let
Není adoptován
Naléhavě hledá rodiče
Dítě z Ostrova Naděje
Číslo dítěte: 41320
Robinson se narodil 27. 12. 2002. Rodiče jsou farmáři. Jeho otec nyní starý a nemocný a nemůže pracovat. Matka se ta stará o rodinu sama. Robinson má 4 sourozence: Pheline Derota, Beril Okello, Rinen Okello a nejmladší Samsa Marceline. Měsíčně má rodina příjem jen kolem 1500 Ksh. Bydlí v domku který zdědili, doma vaří na dříví, svítí petrolejkou a vodu si nosí z vrtu. Robinson je zdravý. V roce 2023 nastoupil do 3. ročníku SŠ Island of Hope Humanist Mixed Boarding School, ale momentálně nemá sponsora. Pro pokračování na střední škole je třeba platba za term 5600Kč/220 EUR. V roce 2024 by měl navštěvovat 4. ročník střední školy Island of Hope Humanist Mixed Boarding School. Potřebuje podpořit částkou 1.400 Kč/55 EUR/měsíc (16.800 Kč/660 EUR/rok).

Projekt „Adopce afrických dětí na dálku“ zprostředkovává keňským chudým dětem přístup ke vzdělání, aniž by je vytrhoval z přirozeného prostředí vlastní komunity. Tento projekt běží již od roku 2002 a pomohl více než 3 500 dětem. Školné na základní škole činí 7200,- (300 EUR) / rok a na střední škole, vysoké škole a v sirotčinci je to 16800,- Kč (660 EUR). Platbu je možné si rozložit i do více splátek.

Jak projekt funguje je popsáno v podrobnějších informacích. Pokud již máte vybrané konkrétní dítě z databáze, zde je vysvětleno jak postupovat a „adoptovat“ africké dítě na dálku.

Adoptovaným dětem můžete také zajistit zdravotní pojištění, ve kterém je jim poskytnuta lékařská péče po celý rok.

Součástí projektu je Klub přátel Adopce, v rámci kterého je možné podpořit vzdělání keňských dětí jednorázovými platbami kdykoliv během roku.

Pokud jste „adoptivním rodičem“, zde najdete informace a odkazy „adoptivním rodičům“ doplňující chod adopce.

Fotogalerie a videa zachycují propagační akce na podporu projektu i reportáže z cest do Keni, které zprostředkovávají vzkazy od dětí, předávání dárků i pohled na školy a jejich zázemí.